Auteur: wietse/alie (—.adsl.xs4all.nl)

Datum: 11-12-2005 20:09

Voor iedereen die niet, of nog niet, naar Gambia kan gaan is dit een unieke gelegenheid om een beetje Gambia, via de muziek, in huis te halen in deze donkere dagen voor en na Kerst.

Roots and Culture, de groep die ik hier bedoel en wil promoten, heeft 2 cd's uitgebracht nl. Saba Miniamba en Saba Miniamba Live. Deze muziek is traditionele Mandinka muziek.

Lamin Saho, griot (traditionele Mandinka muzikant) uit Gambia, is een zeer getallenteerde Kora speler en zanger.

Er zijn in Gambia erg veel Kora spelers maar Lamin Saho is erg talentvol en heeft zich ten doel gesteld om de traditionele Kora muziek in ere te houden door deze op een geheel eigen manier te bewerken. Hij is in Gambia daarom zeer geliefd en treedt met zijn band “Roots and Culture” veelvuldig op.

Zie ook: www.laminsaho.tk of op gambia.startpagina.nl muziek in/uit Gambia

De samples van Miniamba zijn helaas niet van een perfecte kwaliteit.

Verder is Lamin ook de muziekaal-leider van de internationale groep “Jung Kelefa”

Onder de naam Jung Kelefa is ook een cd uitgebracht. Jung Kelefa is een multi culturele groep, opgericht in 2003. (Gambia/Nederland)

De band combineert de Madinga-cultuur van de kora-speler met jazz- en latinelementen.

Lamin komt 24 december voor drie maanden naar Nederland. Hij wil o.a onderzoeken of er een muzikaal/culturele uitwisseling kan worden gerealiseerd tussen Nederland en Gambia, verder wil hij proberen om contracten te krijgen voor het festival-seizoen 2006.

Om zijn reis en verblijfskosten zo laag mogelijk te houden heeft hij ons gevraagd om de cd's van Roots and Culture en van Jung Kelefa voor hem in Nederland en Belgie te promoten, te verkopen.

Voor mensen, muziekliefhebbers, die in deze periode een (familie) feestje hebben en dit willen opvrolijken met muziek uit Gambia, is het wellicht een origineel idee om Lamin als muzikant uit te nodigen.

Belangstellenden voor een (of meer ) cd('s), of voor een muzikale omlijsting van feestjes (prive of werk of…………) kunnen dit via een mailtje aan ons laten weten.

De cd's kosten 10 euro per stuk.

Speciale December aanbieding:

Een voor 10, twee voor 17,50, en drie voor 25 Euro, excl. verzendkosten.

Namens Lamin alvast heel erg bedankt.