Afrique-Carib Festival

op 2 juli in Almere

ALMERE - Op zondag 2 juli 2006 zal voor de tweede keer het Afrique-Carib Festival, ditmaal op de Grote Markt in Almere, plaatsvinden. Het Afrique-Carib Festival wil ‘ongekende’ kanten van Afrika en het Caribisch gebied tonen. Het evenement, dat duurt van 12.00 tot 21.00 uur, is een gevarieerde mix van debatten, cultuur, muziek en dans. Onderwerp van de debatten zijn o.a. armoede, maar ook Krutu: Suriname als Multinational. De entree is gratis.

Op het podium zullen de volgende performers te zien zijn:

Blaise Kintaki: een 9-mans formatie uit de Congo, Guyana en Paraguay. Etnopop in het Frans, Engels en Lingala met het ritme van de Congolese Soukous.

Septeto Trio Los Dos: één van de populairste Latin bands van Cuba en Nederland. Door het gebruik van traditionele instrumenten, ervaring en een groot enthousiasme worden ze terecht gezien als dé band van de Santiago de Cuba muziek.

Fode Baro: grootheid uit Guinee, bekend van zijn Afromix en zouk-klanken, vergelijkbaar met Kassav uit Guadeloupe en Olivier N’Goma uit Gabon.

Ambassador Junior Lion: reggae talent uit St. Martin. Dit zal zijn eerste optreden zijn in Europa. Hij is een rijzende ster op (ei)landen als Sint Maarten, Bahamas, Jamaica, VS en nu ook in Nederland, o.a. bekend van FunX.

Freddy Gumbs & LJ Sound: Zuid-Amerikaanse en Caribische formatie die Calypso, Soca en Steel Pan uit het Caribisch gebied ten gehore brengt. Hun eerste CD was een grote hit op de Antillen en Suriname met het nummer ‘Mi ke frei bo’, vertaald in het Surinaams ‘So so foe joe’.

De presentatie van het festival is in handen van Raymi Sambo & Zulile Blinker aka ‘Love Sista’ van FunX. Uiteraard is er tropisch eten en drinken verkrijgbaar, zoals Johnny cake en diverse pasteitjes, maar ook Mozambikaanse hapjes en taart en diverse Surinaamse lekkernijen. Het Afrique-Carib Festival is een initiatief van Ylanga Blinker, woonachtig in Almere en onder andere lid van De Derde Kamer, waarin 120 Nederlanders en dertig mensen uit ontwikkelingslanden werken aan het verbeteren van internationale samenwerking.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.afrique-carib.nl.