Make some noise against discrimination!

Kom lawaai maken met fluitjes, ratels, deksels of andere attributen in de lawaaioptocht tegen discriminatie op zondag 10 december a.s.! Want op deze dag, de Dag van de Rechten van de Mens, vraagt Amnesty International aandacht voor discriminatie in Europa. En met z’n allen willen we in Rotterdam met kabaal laten horen dat we tegen discriminatie zijn.

Vanaf 12.30 uur verzamelen we op het Schouwburgplein in Rotterdam. Om 13.00 uur gaat de lawaai-optocht onder begeleiding van een flitsende brassband van start. Via het Stadshuisplein, de Coolsingel, het Binnenwegplein en via de Karel Doormanstraat lopen we met z’n allen weer naar het Schouwburgplein. Om 14.00 uur zijn we weer op het Schouwburgplein, waar enkele sprekers nogmaals duidelijk hoorbaar zullen vertellen waarom we tegen discriminatie in Europa een luid signaal willen afgeven!

En dat is nodig! Want discriminatie is immers een aanval op de fundamenten van de rechten van de mens. Discriminatie zorgt er vaak voor dat mensen de toegang tot andere mensenrechten, zoals het recht op onderwijs, werk of gezondheidszorg, wordt belemmerd. Het bestrijden van discriminatie is daarom dan ook cruciaal bij het tegengaan van mensenrechtenschendingen in het algemeen.

Tijdens de optocht worden zoveel mogelijk handtekeningen opgehaald tegen specifieke structurele gevallen van discriminatie in Europa. Ook op www.amnesty.nl kan een petitielijst worden ondertekend. Of je kan mooie liedjes downloaden binnen de campagne en daarmee de actie tegen discriminatie steunen. Amnesty zal de handtekeningen doorsturen naar de autoriteiten van desbetreffende landen en hoopt dat door de massale druk de regeringen de discriminatie in eigen land effectief gaan bestrijden. Over de campagne Make Some Noise Against Discrimation kan je meer lezen op www.amnesty.nl.

Voor vragen kan je mailen naar AmnestyRotterdam@yahoo.com

Tot zondag 10 december!